Колеги някои може ли да ми помогне и да ми каже как мога да сменя маслото на скоростите и вьзможно ли е сам ?
Известие
Collapse
No announcement yet.
смяна на масло на скоростите ?
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от mariyan88 Покажи съобщениеКолеги някои може ли да ми помогне и да ми каже как мога да сменя маслото на скоростите и вьзможно ли е сам ?
-
Първоначално публикувано от Stranger65 Покажи съобщениеЛягаш под колата и се гърчиш малко, но не си струва. Особено ако имаш и кораAlfa Romeo 156, 2.4 JTD, 2001
Alfa Romeo 159, 1,9 JTDM 2007
Comment
-
1. Купуваш си 2 литра масло. Под капака го пише какво точно е.
2. Качваш колата на канал.
3. Развиваш горната пробка на кутията.
4. Подлагаш една кофичка под долната пробка.
5. Развиваш долната пробка и чакаш докато се укапе.
6. Махаш стружките от магнита на пробката.
7. Завиваш пробката.
8. Наливаш маслото в такаламита или в фуния с дълъг маркуч наливаш маслото в горната пробка.
9. Завиваш пробката.
Маслото което ше налееш трябва да е точно това което пише под капака (Tutela Zc 75 Synth) и да е точно 2 литра.
Това е.Last edited by oem; d.m.y г., 15:50.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение1. Купуваш си 2 литра масло. Под капака го пише какво точно е.
2. Качваш колата на канал.
3. Развиваш горната пробка на кутията.
4. Подлагаш една кофичка под долната пробка.
5. Развиваш долната пробка и чакаш докато се укапе.
6. Махаш стружките от магнита на пробката.
7. Завиваш пробката.
8. Наливаш маслото в такаламита или в фуния с дълъг маркуч наливаш маслото в горната пробка.
9. Завиваш пробката.
Маслото което ше налееш трябва да е точно това което пише под капака (Tutela Zc 75 Synth) и да е точно 2 литра.
Това е.Alfa Romeo 156, 2.4 JTD, 2001
Alfa Romeo 159, 1,9 JTDM 2007
Comment
-
Защо след като налееш 2 литра, нивото на щеката е с един сантиетър над максимума и като се има впредвид, че разтоянието между min и max е също около сантиметър.
Два литра ли е по заводско предписание? Като че ли множко му идва.Fiat Stilo 1.9 16V JTD, 2004, комби
Citroen BX-19GT, 85
Alfa Romeo 156, 2.4 JTD, 01, Distintive - ex
Comment
Comment